KANDIDATEN ZOEKEN MEER DAN EEN BAAN, ZE ZOEKEN EEN WERKPLEK WAAR ZE KUNNEN GROEIEN EN BLOEIEN.

 

Als je talent wilt aantrekken in de huidige concurrerende markt, is het essentieel om een meeslepende wervingsvideo te hebben die je bedrijf onderscheidt van de rest.

Bedenk dat sollicitanten emotioneel verbonden willen zijn met hun toekomstige werkgever voordat ze rationeel besluiten om zich aan te sluiten. Daarom is het van groot belang om wervingsvideo's te maken die een diepe indruk achterlaten.

Betrek je potentiële werknemers door een verhaal te delen dat hen inspireert en aantoont wat jouw organisatie zo bijzonder maakt. Hiermee leg je de basis voor een langdurige en vruchtbare samenwerking.

Bedrijfsidentiteit

Wervingsvideo's zijn een krachtig instrument om de unieke kenmerken, waarden en bedrijfscultuur van een organisatie effectief over te brengen. Met behulp van authentieke beelden en verhalen kunnen potentiële kandidaten een beter beeld krijgen van wat het betekent om deel uit te maken van het bedrijf. Dit helpt hen niet alleen om te beoordelen of ze bij de organisatie passen, maar zorgt er ook voor dat ze zich meer aangetrokken voelen tot de bedrijfscultuur en de kans groter is dat ze willen solliciteren.

Betrokkenheid vergroten

Visuele content heeft een uniek vermogen om de aandacht te trekken en de betrokkenheid te vergroten, vooral in vergelijking met tekstuele informatie. Hierdoor zijn kandidaten meer geneigd om zich verder te verdiepen in jouw bedrijf, de bedrijfscultuur en de openstaande vacatures. Dit resulteert uiteindelijk in een groter aantal gekwalificeerde sollicitanten die geïnteresseerd zijn in het werken bij jouw organisatie.

Storytelling

Een effectieve wervingsvideo gaat verder dan het presenteren van feiten en cijfers over jouw bedrijf; het vertelt een meeslepend verhaal dat kandidaten aanspreekt en hen helpt zich te identificeren met jouw bedrijf en werknemers. Door inspirerende verhalen te delen, getuigenissen van huidige werknemers te tonen en de menselijke kant van jouw organisatie te belichten, kun je een diepere emotionele connectie opbouwen met potentiële werknemers. Deze emotionele band zorgt ervoor dat kandidaten zich meer betrokken voelen bij jouw bedrijf en gemotiveerd zijn om deel uit te maken van jouw succesvolle team.

 

WAAR WERVINGSVIDEO'S GOED VOOR ZIJN

Er zijn verschillende manieren om wervingsberichten te presenteren, zoals met tekst, afbeeldingen of audio. Echter, video's worden vaak beschouwd als het betere formaat voor het presenteren van wervingsberichten, vanwege de volgende redenen:

Tijd besparen

Door het gebruik van wervingsvideo's kunnen bedrijven het wervingsproces efficiënter en kosteneffectiever maken, omdat ze minder tijd hoeven te besteden aan het beantwoorden van vragen en het geven van uitleg over de functie en het bedrijf.

Bereik

Door wervingsvideo's te delen op sociale media en andere platforms, kunnen bedrijven een groter publiek bereiken en meer gekwalificeerde kandidaten aantrekken.

Duidelijkheid

Wervingsvideo's kunnen een helder beeld geven van de functie, verantwoordelijkheden en werkomgeving, waardoor kandidaten beter geïnformeerd zijn en bedrijven beter passende sollicitanten vinden.

Snellere selectie

Met wervingsvideo's kunnen bedrijven sneller de juiste kandidaten identificeren, aangezien geïnteresseerden al een beter beeld hebben van het bedrijf en de functie voordat ze solliciteren.

Testimonials

Video's waarin bestaande werknemers hun ervaringen en successen delen, geven een authentieke en geloofwaardige indruk van het bedrijf, wat potentiële kandidaten aanspreekt.

Betere match

Door in wervingsvideo's een duidelijk beeld te schetsen van de functie, verantwoordelijkheden, bedrijfscultuur en werkomgeving, kunnen potentiële werknemers beter beoordelen of ze bij het bedrijf passen. Dit leidt tot een betere match tussen de kandidaat en de functie, wat resulteert in een hogere werknemerstevredenheid, betere prestaties en lager verloop.

Wervingsvideo's werken goed doordat ze de menselijke kant van een organisatie laten zien, waardoor kandidaten zich beter kunnen identificeren met het bedrijf. Tegelijkertijd maken ze gebruik van de kracht van visuele content om de aandacht en interesse van potentiële werknemers te trekken.

HOE GAAT HET IN Z'N WERK?

Conceptontwikkeling

Samen met de klant bespreken we hun wensen, doelen en de unieke aspecten van hun bedrijf. We ontwikkelen een creatief concept voor de wervingsvideo en stellen een gedetailleerd productieplan op, inclusief tijdlijn en benodigde middelen.

Productie en opnames

Zodra het verhaalconcept duidelijk is, plannen we een opnamedatum voor de productie van de video. Ons productieteam gaat aan de slag met het filmen van de benodigde beelden, inclusief interviews met werknemers, sfeerbeelden van de werkomgeving en belangrijke momenten die de bedrijfscultuur illustreren. We zorgen voor een professionele en efficiënte opnameperiode, waarbij we nauw samenwerken met de klant om hun visie te realiseren.

Montage en afleveren

Na het filmen monteren we de beelden tot een boeiende en aantrekkelijke wervingsvideo. We houden de klant op de hoogte van het proces en vragen om feedback om ervoor te zorgen dat het eindproduct aan hun verwachtingen voldoet. Na eventuele aanpassingen leveren we de definitieve wervingsvideo op, klaar om potentiële kandidaten te inspireren en aan te trekken.

KLAAR OM HET PERFECTE TALENT AAN TE TREKKEN?


Jouw ideale wervingsvideo is slechts één klik verwijderd. Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen iets buitengewoons creëren.

Klik Hier!
Locatie
 

MKM Video Productions

Rooswijkweg 316

1951ME, Velsen-Noord

Contact

[email protected]

+31 (0) 251 211 397