VERMINDER BEZWAREN, BESPAAR TIJD EN VERHOOG JE VERKOOP MET FREQUENTLY ASKED QUESTION (FAQ) VIDEO'S.

Wat zijn de meest voorkomende vragen van potentiële klanten die hen ervan weerhouden bij jou te kopen?

Wat zou er gebeuren als er elke keer dat je een verkoopgesprek voert, je potentiële klanten niet alleen het antwoord op die vragen al weten, maar dat ze het ook gezien, gehoord en van jou geleerd hebben?

Simpel. Je bespaart tijd, krijgt sneller een "ja!" en maakt verkopen gemakkelijker.

Het FAQ Video Package rust je bedrijf uit met 31 veelgestelde vragen video's die in 1 uur zijn gefilmd en in 1 week bij je worden afgeleverd.

Tijd en moeite besparen

Door vooraf antwoorden te geven op veelgestelde vragen, kunnen FAQ's tijd en moeite besparen voor zowel de mensen die de vragen stellen als degenen die ze moeten beantwoorden. Het kan bijvoorbeeld een efficiënte methode zijn voor het salesteam, de HR-afdeling of voor trainings doeleinden om belangrijke boodschappen te communiceren.

Duidelijkheid bieden

FAQ's kunnen helpen om verwarrende of dubbelzinnige informatie te verduidelijken, zodat iedereen het proces of product goed begrijpt en telkens dezelfde boodschap wordt overgebracht. Het sluit het risico uit dat een verkoop- of servicemedewerker van zijn script afwijkt en onjuiste of misleidende informatie verstrekt.

Betere klanttevredenheid

Als mensen de informatie die ze nodig hebben snel en gemakkelijk kunnen vinden, is de kans groter dat ze tevreden zijn over het product of de dienst. Hierdoor raken ze minder snel gefrustreerd en geven geen negatieve recensies.

 

Minder klantenservice verzoeken

Als klanten de antwoorden op hun vragen kunnen vinden in een FAQ, is de kans kleiner dat ze contact moeten opnemen met een klantenservice medewerker. Dit vermindert de werkdruk voor klantenserviceteams en biedt 'service' tegen lagere kosten.

Vertrouwen opbouwen

Door het geven van volledige, nuttige en nauwkeurige informatie in een FAQ kun je vertrouwen opbouwen bij je publiek en je deskundigheid in het onderwerp of product aantonen. Dit genereert ook een grotere merkkwaliteit.

In het algemeen zijn FAQ's een handig hulpmiddel en een snelle manier om informatie te geven, de klanttevredenheid te verbeteren en het aantal verzoeken bij de klantenservice te beperken. Ze kunnen helpen om tijd en moeite te besparen, onduidelijke informatie geven en vertrouwen op te bouwen bij je doelgroep.

Naar FAQ Video Package Deal

WAAROM JE FAQ VIDEO'S IN VIDEOFORMAT ZOU MOETEN OVERWEGEN

FAQ's (Frequently Asked Questions) kunnen in verschillende formats worden gepresenteerd, zoals tekst, afbeeldingen of audio, maar video's worden vaak beschouwd als een beter format voor het presenteren van FAQ's om de volgende redenen:

Visueel

Video's stellen het publiek in staat om de gepresenteerde informatie zowel te zien als te horen. Hierdoor kunnen zij beter de informatie vasthouden. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor onderwerpen die visuele demonstraties vereisen, zoals het gebruik van een product of het uitvoeren van een taak.

Efficiëntie

Video's kunnen informatie vaak efficiënter overbrengen dan tekst, omdat ze in kortere tijd meer materiaal kunnen behandelen. Dit kan handig zijn voor een publiek dat snel antwoorden op hun vragen wil vinden. Eén video met een voice-over en eenvoudige afbeeldingen kan meer informatie bevatten dan verschillende alinea's tekst.

Gemak

Video's zijn gemakkelijk te bekijken op verschillende apparaten, zoals smartphones, tablets en computers, waardoor ze een handig formaat vormen voor een publiek met een korte spanningsboog. Bovendien kunnen kijkers de video pauzeren, terugspoelen en opnieuw afspelen, zodat ze specifieke informatie in hun eigen tempo kunnen bekijken.

Personalisatie

Video's kunnen helpen een meer persoonlijke band te creëren tussen de de persoon op beeld en het publiek, wat kan helpen vertrouwen op te bouwen. Dit kan bijzonder belangrijk zijn voor bedrijven en organisaties die een positief imago willen creëren en hun klanten aan zich willen binden.

Human Touch

Een stuk menselijkheid gaat verloren wanneer informatie of belangrijke boodschappen in geschreven vorm worden gecommuniceerd en zelfs via animatie. Mensen willen kopen van mensen en niet van automatische bots. We krijgen een vertrouwd gevoel en een connectie als we kunnen praten tegen echt persoon. Het voelt namelijk betrouwbaarder als een menselijk gezicht ons iets vertelt, of dat nu persoonlijk is, of via een geproduceerde video.

Extra Social Media Content

Vaak worden FAQ's het eerst getoond op de verkoop- of productpagina van een website. De beelden kunnen dan opnieuw worden gebruikt als extra marketing content. Publiceer het op een YouTube-kanaal, Instagram, Facebook, LinkedIn en meer, afhankelijk van de aard van het product of de dienst.

Hoewel geschreven FAQ's handig en goedkoper kunnen zijn om mee te beginnen, kunnen de verschillende videostijlen en -formaten een aantrekkelijker, efficiënter en eenvoudiger formaat bieden om veelgestelde vragen voor je bedrijf te presenteren.

HOEVEEL VIDEO'S KRIJG IK?

Bij het FAQ Video Package filmen we 10 x antwoorden op veelgestelde vragen die je krijgt van je prospects of klanten (we raden aan dat elk antwoord 30-90sec duurt).

Vervolgens monteren we elk antwoord, voegen we graphics en muziek toe die passen bij jouw huisstijl. We maken de video's in 16:9 (breedbeeld), 4:5 (staand) en 9:16 (verticaal) formaat, plus een compilatievideo met al je antwoorden in één.

10 vragen x 3 formaten = 30 video's + 1 compilatievideo = 31 video's in totaal.

JOUW FAQ VIDEO PACKAGE BEVAT

BEGELEIDING BIJ DE PLANNING VÓÓR DE PRODUCTIE MET TOEGANG TOT ONS EENVOUDIG TE GEBRUIKEN TEMPLATE EN PRE-SHOOT CHECKLIST

TOT 1 UUR FILMEN MET PROFESSIONELE APPARATUUR

POST-PRODUCTIEFASE: PROFESSIONELE VIDEOMONTAGE MET GRAPHICS EN MUZIEK OM 31 X STRATEGISCHE VIDEO'S TE PRODUCEREN DIE PASSEN BIJ JE HUISSTIJL

VERSCHILLENDE VIDEO FORMATEN DIE GESCHIKT ZIJN VOOR DIVERSE SOCIAL MEDIA PLATFORMS (BREEDBEELD, STAAND EN VERTICALE BEELDVERHOUDINGEN)

ÉÉN CORRECTIERONDE VOORAFGAAND AAN DE LEVERING VAN DE DEFINITIEVE PROJECTBESTANDEN

ONDERSTEUNING EN BEGELEIDING BIJ HET PUBLICEREN VAN JE VIDEO'S VOOR MAXIMAAL RESULTAAT!

Boek jouw FAQ Video Package

HOE HET FAQ VIDEO PACKAGE WERKT

Boek je datum en volg ons eenvoudige template om je video opname voor te bereiden. 

Neem je video's op met onze professionele apparatuur en begeleiding

Beoordeel en keur de 31 video's goed, download ze en publiceer ze op je website en social media 

JOUW INVESTERING

FAQ Video Package

31 video's voor €2000

Dat is slechts €65 per video!

  • 10 FAQ videos in 16:9 (widescreen) format
  • 10 FAQ-video's in 4:5 (staand) formaat
  • 10 FAQ-video's in 9:16 (verticaal) formaat
  • En jouw 10 FAQ video's samengevoegd in één video van 16:9 (breedbeeld) formaat
Boek Nu!

Geïnteresseerd in onze andere diensten?

Video Productie Diensten
Locatie
 

MKM Video Productions

Rooswijkweg 316

1951ME, Velsen-Noord

Contact

[email protected]

+31 (0) 251 211 397