KLANTEN KOPEN NIET ALLEEN EEN PRODUCT, MAAR OOK DE ERVARING DIE ERBIJ KOMT KIJKEN. 


Op welke manier zorg je ervoor dat jouw publiek een product bij jou koopt?

Wanneer we begrijpen dat mensen met emoties kopen en deze beslissing vervolgens rechtvaardigen met logica en redenering, wordt het belang van sterke emotionele verbindingen in jouw marketing duidelijk.

Door een betekenisvolle verbinding met jouw publiek te creëren, bouw je vertrouwen en loyaliteit op die een leven lang kan meegaan.

Verkoop niet alleen een product - vertel een verhaal dat de harten en geesten van jouw klanten raakt en je onderscheidt van de concurrentie.

Connectie maken

Een verhaal dat op emotioneel niveau aanspreekt, is van groot belang voor het opbouwen van een sterke band met klanten. In een wereld waarin merken schreeuwen om aandacht, zijn  echte verhalen veel effectiever dan feiten en cijfers. Door een goed doordachte brand story te creëren, kan je een sterke emotionele verbinding tussen klanten en je merk opbouwen. Dit kan leiden tot een toename van de loyaliteit, betrokkenheid en aanbevelingen van klanten.

Duidelijkheid bieden

Een Brand Story kan een bedrijf helpen om anders te zijn dan andere in dezelfde branche. Als een bedrijf een goed verhaal kan vertellen dat laat zien wat hen speciaal maakt en waarom mensen hen zouden moeten kiezen, kan het bedrijf opvallen in een wereld waar iedereen schreeuwt om aandacht. Je kan dit doen door te laten zien wat hun geschiedenis is, wat belangrijk voor hen is, hoe creatief ze zijn, of wat speciaal is aan hun producten of diensten.

Interne branding en communicatie

Een Brand Story kan ook helpen om het interne team van een bedrijf te laten aansluiten bij een externe reclame- en marketingcampagne. Door een helder en consistent verhaal te hebben, kan een bedrijf ervoor zorgen dat zijn team begrijpt waar het merk voor staat, geïnformeerd wordt over de missie en zich richt op hetzelfde doel. De Brand Story kan helpen bij het verbeteren van interne communicatie en efficiëntie, en kan er ook voor zorgen dat de boodschap van het bedrijf consistent is in al zijn marketingactiviteiten.

 

WAAROM JE BRAND STORY VIDEO'S ZOU MOETEN OVERWEGEN

FAQ's (Frequently Asked Questions) kunnen in verschillende formats worden gepresenteerd, zoals tekst, afbeeldingen of audio, maar video's worden vaak beschouwd als een beter format voor het presenteren van FAQ's om de volgende redenen:

Emotie

Brandstory video's hebben de mogelijkheid om emoties op te roepen, waardoor klanten een sterke band kunnen opbouwen met het bedrijf en het merk. Dit kan resulteren in een hogere merkloyaliteit en het vergroten van de klanttevredenheid. Brandstory video's kunnen helpen bij het vertellen van het verhaal van het merk en de unieke kenmerken benadrukken die het merk onderscheiden van de concurrentie.

Bereik

Het delen van brandstory video's via sociale media kan het bereik van een bedrijf vergroten en nieuwe klanten bereiken. Dit kan de naamsbekendheid van het merk vergroten en de verkoop stimuleren. Bovendien kunnen brandstory video's worden gebruikt om de kernwaarden en missie van het bedrijf te communiceren en het merk te positioneren als een autoriteit op hun vakgebied.

Verheldering

Brandstory video's kunnen informatie op een boeiende manier presenteren en complexe concepten eenvoudig uitleggen. Dit kan klanten helpen om het verhaal van het merk beter te begrijpen en hen overtuigen om zich te identificeren met het merk en de relatie tussen het bedrijf en de klant verbeteren.

Persoonlijkheid

Met brandstory video's kan een bedrijf de persoonlijkheid en cultuur van het merk laten zien, waardoor het merk meer menselijk en toegankelijk wordt voor klanten. Dit kan klanten helpen om zich te identificeren met het merk en de relatie tussen het bedrijf en de klant verbeteren.

Autoriteit

Brandstory video's kunnen worden gebruikt om het merk te positioneren als een autoriteit op hun vakgebied. Dit kan het vertrouwen van klanten vergroten en hen overtuigen om het merk te kiezen boven de concurrentie. Door het vertellen van het verhaal van het merk en de unieke kenmerken te benadrukken kan het merk zich onderscheiden van de concurrentie en de merkloyaliteit vergroten.

Conversie

Brandstory video's kunnen een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de conversiepercentages van een bedrijf. Door het gebruik van brandstory video's in e-mails, landingspagina's en productpagina's kunnen bedrijven de interesse van klanten wekken en hen overtuigen om over te gaan tot aankoop.

Brandstory video's zijn een waardevol marketinginstrument omdat ze bedrijven helpen om hun klanten te betrekken bij de waarom achter hun bedrijf, waardoor ze een emotionele band met het merk opbouwen, de merkloyaliteit vergroten en de verkoop stimuleren, terwijl ze tegelijkertijd de persoonlijkheid, autoriteit en differentiatie van het merk benadrukken en klanten beter informeren en ondersteunen.

WAAROM IS STORYTELLING BELANGRIJK?


Om te kunnen communiceren naar hun publiek wat hen anders maakt en waarom het er toe doet, is een merkverhaal noodzakelijk voor bedrijven en merken.


In de marketing is brand storytelling een strategisch verhaal dat een bedrijf of product definieert en onderscheidt van zijn concurrenten. Het is de boodschap en positionering die consumenten en potentiële klanten meekrijgen wanneer zij in contact komen met een merk. Het verhaal helpt hen begrijpen waar het merk voor staat, wat haar toewijding is en waarom zij voor dit merk zouden moeten kiezen in plaats van voor andere bedrijven.

HOE GAAT HET IN Z'N WERK?

Verhaal bedenken

We beginnen met een workshop samen met jou en je team, om jullie verhaal helder te krijgen. We willen echt weten wie je bent, waarom je doet wat je doet en hoe je je klanten bedient. Onze films zijn speciaal gemaakt voor jullie, en die workshop is waar jullie unieke verhaal zich ontvouwt.

Verhaal maken

Zodra het verhaalconcept duidelijk is, plannen we een opnamedatum voor de productie van de video. Ons team begrijpt jullie bedrijfsvoering en zal jullie, jullie team en klanten begeleiden naar een fantastisch eindresultaat voor de Brand Story video. Daarna bewerken wij de beelden met op maat gemaakte graphics, logo-animatie en gelicentieerde muziek om het verhaal tot leven te brengen.

Verhaal delen

Na goedkeuring van de video('s), is het tijd om deze met jullie team, klanten en de rest van de wereld te delen. Wij geven je tips mee om het maximale uit jouw Brand Story video te halen!

VOORBEELDEN

 
 

Geïnteresseerd in onze andere diensten?

Video Productie Diensten
Locatie
 

MKM Video Productions

Rooswijkweg 316

1951ME, Velsen-Noord

Contact

[email protected]

+31 (0) 251 211 397