De kracht van storytelling: Geef je bedrijf een voordeel

De Kracht van Video Storytelling: Geef je bedrijf een voordeel!

Jul 18, 2023

Inleiding

Heb je ooit nagedacht over de kracht van een goed verhaal? Verhalen zijn niet alleen voor kinderbedtijd of kampvuren. Ze zijn het geheime wapen dat jouw bedrijf kan onderscheiden van de rest. Pak een kop koffie en ga er lekker voor zitten, want we gaan je meenemen op een reis door de wondere wereld van video storytelling.

Het belang van storytelling

Verhalen hebben de unieke kracht om mensen op een persoonlijk niveau te verbinden. Denk maar eens terug aan je kindertijd. Die verhalen van oma, die je keer op keer kon horen, blijven je bij, nietwaar? Dat is de kracht van storytelling. En voor bedrijven kunnen deze persoonlijke connecties je helpen om je concurrenten in het stof te laten bijten.

Het gebruik van video voor storytelling

Nu, wat gebeurt er als we storytelling combineren met video? Wel, het is alsof je een superheldencape om je verhaal bindt. Video is niet alleen de meest effectieve manier om je verhaal aan grote groepen mensen te vertellen, maar het verhoogt ook exponentieel de kans dat je verhaal wordt onthouden. Volgens Dr. James McQuivey van Forrester Research is de informatie die wordt onthouden van één minuut online video gelijk aan 1,8 miljoen geschreven woorden. Dat is een hoop woorden!

Wat video storytelling kan doen voor jouw bedrijf

Dus, wat kan deze superkracht van video storytelling voor jouw bedrijf betekenen? Laten we dat eens bekijken:

  • Merkherinnering: Een goed verhaal blijft hangen, vooral als het wordt versterkt met krachtige videobeelden. Het creëren van een visueel verhaal zal jouw bedrijf in de voorhoede van de gedachten van je klanten houden, zelfs in het gezicht van concurrentie. Dus, wil je dat mensen niet alleen je merk onthouden, maar het ook associëren met een positieve emotionele reactie? Dan is video storytelling jouw beste vriend.

  • Merkloyaliteit: Verhalen trekken ons in en creëren langdurige indrukken. Jouw merkverhaal hoeft geen lang, episch verhaal te zijn. Het moet gewoon de basis elementen van storytelling (personages, plot, conflict, oplossing) gebruiken om je publiek te boeien. Dit zal je bedrijf een plekje in het hart van elke klant bezorgen, je verkoop verhogen en je merk top of mind houden.

  • Het verstrekken van waardevolle informatie: Naast het entertainen van je klanten, hebben verhalen de kracht om te onderwijzen en uit te leggen. Volgens Wordstream onthouden kijkers 95% van een boodschap wanneer ze deze in een video bekijken, vergeleken met 10% bij het lezen van tekst. Dus, wil je dat je klanten je informatie onthouden? Vertel ze dan een verhaal!

Hoe te beginnen met video storytelling

Oké, je bent overtuigd. Je wilt de superkracht van video storytelling gebruiken. Maar hoe begin je? Geen zorgen, we hebben een eenvoudige gids voor je:

  1. Conceptualiseer je verhaal: Denk na over het verhaal dat je wilt vertellen. Wie is je protagonist? Wat is hun doel? Wat is het conflict en hoe wordt het opgelost? Dit is de ruggengraat van je verhaal.

  2. Werk aan de visuals: Nu je het raamwerk van je verhaal hebt, is het tijd om na te denken over de esthetiek en het gevoel. Wat zijn de kleuren, instellingen, props en graphics die je wilt gebruiken?

  3. Planning en uitvoering: Tijd om praktisch te worden! Heb je een team om je visie tot leven te brengen, of heb je hulp nodig van een bureau? Wees realistisch over wat je kunt bereiken met je budget en middelen.

Conclusie

Dus daar heb je het, de magie van video storytelling onthuld! Het is tijd om je eigen verhalen te gaan vertellen en je bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen. En onthoud, elk groot verhaal begint met een enkele gedachte. Dus pak die camera en begin met filmen!

 

Heb je hulp nodig om je verhaal tot leven te brengen? Bij MKM Video Productions staan we klaar om je te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen een verhaal creëren dat de wereld zal onthouden!

Contact
Locatie
 

MKM Video Productions

Rooswijkweg 316

1951ME, Velsen-Noord

Contact

[email protected]

+31 (0) 251 211 397