De Buyer's Journey: Waarom één video niet genoeg is!

De Buyer's Journey: Waarom één video niet genoeg is!

Jul 18, 2023

Inleiding

Heb je ooit de term "buyer's journey" gehoord en gedacht aan een spannende reis vol uitdagingen en overwinningen? Dat klinkt als een episch avontuur, toch? En raad eens, deze twee hebben meer gemeen dan je denkt. Zet je bureaustoel in de relaxstand, want we gaan je meenemen op een reis door de wondere wereld van de buyer's journey en video content.

De Buyer's Journey en Video Content

De buyer's journey is net als een spannend avontuur. Jouw klant gaat op een "reis" om een probleem in hun leven op te lossen, komt een "uitdaging" tegen terwijl ze hun opties onderzoeken, behaalt een overwinning door dat probleem op te lossen en "keert naar huis" met een nieuw product dat dat probleem oplost. En hier komt video content om de hoek kijken, als de gids die jouw klanten helpt bij elke stap van hun reis.

De Awareness Stage

De buyer's journey begint met de awareness stage. Dit is het moment waarop jouw potentiële klant zich voor het eerst realiseert dat ze een probleem hebben. Jouw taak is om hen te helpen dit probleem te realiseren en hen naar jouw website of landingspagina te trekken om meer te leren en interesse te ontwikkelen in jouw bedrijf of product als de oplossing voor dit probleem. En hoe kun je dat beter doen dan met een pakkende industrie- of educatieve video? Deze video's zijn als de gids van jouw marketingstrategie, ze leiden jouw klanten naar het besef van hun probleem en de mogelijke oplossingen.

De Consideration Stage

Gefeliciteerd, jouw video's hebben gewerkt - je hebt jouw potentiële koper opgeleid, die nu weet dat ze een probleem hebben en op zoek zijn naar oplossingen. Maar denk niet dat alleen omdat jij degene bent die het probleem aanwijst, ze jou zullen kiezen om het op te lossen. Dit is waar video content cruciaal is om in contact te blijven met potentiële kopers en alle vragen of zorgen die ze hebben over jouw product of dienst te beantwoorden. Een merkvideo of testimonial video kan hier wonderen doen. Ze zijn als de steunpilaar van jouw marketingstrategie, ze begeleiden jouw klanten door het moeras van overwegingen en evaluaties.

De Decision Stage

De laatste fase van de buyer's journey van jouw potentiële klant is de decision stage. Dit is het moment waarop jouw potentiële klant alle beslissende factoren heeft bepaald die hun beslissing zullen beïnvloeden. De rol van jouw video content in deze fase is om potentiële kopers te helpen de waarde van jouw product of dienst te realiseren en hen te helpen hun aankoop te rechtvaardigen door al die beslissende factoren aan te pakken. Een before-and-after video of een product review video kan hier de dag redden. Ze zijn als de kampioen van jouw marketingstrategie, ze tonen de waarde van jouw product of dienst en overtuigen de klant om te kopen.

Conclusie

Dus daar heb je het, de kracht van video content in de buyer's journey onthuld! Het is tijd om jouw eigen video content te gaan maken en jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen. En onthoud, elke grote reis begint met een enkele stap.

Heb je hulp nodig om je verhaal tot leven te brengen? Bij MKM Video Productions staan we klaar om je te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen een verhaal creëren dat de wereld zal onthouden!

Contact
Locatie
 

MKM Video Productions

Rooswijkweg 316

1951ME, Velsen-Noord

Contact

[email protected]

+31 (0) 251 211 397